500ste digitale meekijkconsult

500ste digitale meekijkconsult

De medisch specialisten van het Bravis ziekenhuis en de huisartsen aangesloten bij Huisartsencoöperatie West-Brabant (HCWB) hebben in november het 500ste digitale meekijkconsult gerealiseerd. Huisartsen kunnen via een beveiligde omgeving in VIPLive medisch advies vragen aan de specialisten van de 11 aangesloten vakgroepen. Patiënten worden hierdoor minder vaak doorverwezen naar het ziekenhuis. Bovendien gaat het digitaal meekijkconsult niet ten koste van het eigen risico van de patiënt.

Pauline de Graaf, huisarts bij huisartsenpraktijk De Graaf & Oomen in Roosendaal, is als eerste gestart met het digitaal consulteren van een medisch specialist in het Bravis ziekenhuis: “Ben je huisarts en maak je nog geen gebruik van het digitale meekijkconsult? Kijk dan eens of het iets voor je is. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het voordelen heeft voor de patiënt, de medisch specialist en de huisarts.”

Mede mogelijk gemaakt door

Zorgverzekeraars CZ en VGZ financieren het project digitaal meekijkconsult omdat het past in hun streven om zorg op de juiste plek te organiseren. Het voorkomt onnodige verwijzing naar het ziekenhuis. Dit bespaart zorgkosten, verzekerden hoeven geen aanspraak te doen op hun eigen risico en het houdt meer zorg in de eerste lijn.