5. Optimale inzet van technologie en digitalisering

BRAVIS

Digitale en technologische ontwikkelingen maken grote veranderingen in de zorg mogelijk. Het Bravis ziekenhuis wil hier belangrijke stappen in zetten. Niet als doel op zichzelf, maar als middel om de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg te waarborgen. Laagdrempelige gegevensuitwisseling met patiënten en zorgverleners en digitale monitoring en communicatie staan daarin centraal. Dat doen we samen met onze partners in de regio. 

Artificiële Intelligentie

Artificiële Intelligentie

Bravis is een snelle volger op het gebied van de inzet van Artificiële Intelligentie (AI) voor medische toepassingen. Er zijn diverse AI-toepassingen actief binnen de diagnostiek op de Radiologie en Bravis doet mee als koploper-ziekenhuis met de ontwikkeling die we met de 26 Algemene Ziekenhuizen aan het opzetten zijn.

Slimme sensoren

Slimme sensoren

Kwetsbare patiënten in de kliniek kunnen continu in de gaten worden gehouden door de inzet van slimme sensoren. Eén van die sensoren is de Healthdot van Philips. In 2022 is deze ingezet op de acuut snijdende afdelingen en op de afdeling Bariatrie. Ook is een slimme meter (spotcheckmeter) ingezet die de verpleegkundigen helpen om de dagelijkse controles sneller en efficiënter uit te voeren.

Innovatief denken

Innovatief denken

Bravis stimuleert innovatief denken met speciale opleiding, implementatie van HiX 6.2, programma-gegevensuitwisseling, inzet van AI en datamanagement, nieuwe interventies in de klinische praktijk en inzet van medische technologie.