Bravis plaatst hulpmiddelenautomaat bij Spoedeisende Hulp

Bravis plaatst hulpmiddelenautomaat bij Spoedeisende Hulp

Patiënten die na hun ziekenhuisbezoek of opname medische hulpmiddelen nodig hebben – zoals een rolstoel, ziekenhuisbed of krukken -  kunnen sinds woensdag 13 juli terecht bij de hulpmiddelenautomaat bij de Spoedeisende Hulp (SEH) van Bravis, locatie Roosendaal en Bergen op Zoom. Door de komst van deze automaten hoeven patiënten niet meer langs een thuiszorgwinkel. Zij kunnen de benodigde producten voortaan in het ziekenhuis ophalen of bestellen.

Om een product uit de automaat te halen hoeven patiënten alleen maar het hulpmiddel te selecteren en hun verzekeringsgegevens in te vullen. De meeste hulpmiddelen kunnen gratis gehuurd worden via de zorgverzekeraar. Producten die niet vergoed worden kunnen patiënten zelf huren of kopen. Dit geeft de automaat automatisch aan.

Van rollator of borstkolf tot een ziekenhuisbed

In de hulpmiddelenautomaat is een ruim assortiment aan hulpmiddelen aanwezig. Producten zoals een rolstoel, rollator, toiletverhoger, borstkolf, rugsteun of ondersteek kunnen direct meegenomen worden. Grote hulpmiddelen - zoals een hoog-laagbed (zorgbed) of een matras – zijn niet fysiek aanwezig, maar kunnen wel via de automaat besteld worden. Datzelfde geldt voor een product dat niet op voorraad is. Producten die voor 17.00 uur besteld zijn, worden de volgende werkdag thuis geleverd.

Inleveren van producten

Alleen borstkolven kunnen na gebruik ingeleverd worden bij de automaat. Voor het inleveren van andere hulpmiddelen kunnen patiënten een ophaalafspraak maken bij leverancier Medicura. Zij komen de hulpmiddelen thuis ophalen. Bij producten die vergoed worden door de zorgverzekering is dit gratis.