Bravis verbindt zich aan Samen in de Regio

Bravis verbindt zich aan Samen in de Regio

Het Bravis ziekenhuis verbindt zich vanaf 2023 aan Samen in de Regio. Dit is een netwerk tussen ondernemers, overheid, maatschappelijke organisaties en onderwijs in de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Woensdrecht en Steenbergen. Donderdag 15 december werd met een feestelijk tintje de samenwerkingsovereenkomst tussen Bravis en Samen in de Regio getekend.

Het Bravis ziekenhuis hoopt samen met veel instellingen in de regio mooie projecten neer te zetten. “We willen graag een bijdrage leveren aan het verder brengen van de regio West-Brabant”, zei Bianka Mennema, voorzitter Raad van Bestuur van Bravis. “Daarnaast komen in de zorg veel vragen op ons af waarbij vanuit de maatschappij oplossingen kunnen komen. Denk daarbij aan preventie, bewegen, sporten en gezonde voeding. Dit kan niet alleen in de zorg opgelost worden, maar juist samen met veel verschillende partijen in de regio. Ook gaan we elkaar zeker vinden op het terrein van laaggeletterdheid, inclusie en diversiteit en duurzaamheid. Onderwerpen waar veel instellingen mee bezig zijn. Het is mooi om van elkaar te leren en samen dingen te organiseren.”

Een van de grootste werkgevers

Directeur Anita Karremans van Samen in de Regio is blij met de komst van Bravis. “Het is een van de grootste werkgevers in ons gebied. Hierdoor krijgen we nog meer mogelijkheden om projecten op te zetten met onze partners. Er zijn zoveel thema’s waar we als maatschappelijke organisaties voor staan, dan is het heel fijn om zo’n grote werkgever bij het netwerk te begroeten”, aldus Anita.

Koekjes

Samen in de Regio heeft via een koekjesfabriek geregeld dat Bravis heerlijke koeken gedoneerd heeft gekregen voor de medewerkers. Deze kunnen vandaag (dinsdag) opgehaald worden in Roosendaal, Plaza 130 tussen 10.00 en 16.30 uur en in Bravis Plaza Bergen op Zoom tussen 10.00 en 20.00 uur.