Bravis volgt coronaversoepelingen

Bravis volgt coronaversoepelingen

Op vrijdag 25 februari versoepelt de overheid de coronamaatregelen. Zo vervalt onder meer landelijk de verplichting om 1,5 meter afstand te houden. Het Bravis ziekenhuis volgt deze versoepelingen. Hierdoor kan een patiënt in de kliniek meer bezoekers ontvangen. Het dragen van een mondneusmasker is vanaf 25 februari niet meer verplicht, maar mag uiteraard wel.

Vrijdag 25 februari wordt de bezoekersregeling in de kliniek aangepast. Tussen 18.00 en 20.00 uur zijn in totaal twee personen welkom. Daarnaast mag een patiënt een naaste aanwijzen. Deze naaste mag de patiënt dagelijks tussen 14.00 en 20.00 uur bezoeken. Op de kamer van een patiënt mogen maximaal twee personen op hetzelfde moment aanwezig zijn. Bezoek kan elkaar afwisselen buiten de afdeling. Bijvoorbeeld in de centrale hal, buiten het ziekenhuis of in de Bravis Plaza's (restaurants). Er zijn afdelingen waar andere bezoekafspraken gelden.

Polikliniek 

Vanaf 25 februari is maximaal één begeleider per patiënt welkom op de poliklinieken. Op de Spoedeisende Hulp (SEH) en de Eerste Hart Hulp (EHH) was dat al het geval.  

Mondneusmaskers 

Bezoekers en patiënten van het Bravis ziekenhuis hoeven vanaf 25 februari geen mondneusmasker meer te dragen. Wie zich prettiger voelt met een mondneusmasker, staat het uiteraard vrij om deze te dragen. Medewerkers blijven een medisch mondneusmasker dragen als zij zorg binnen de 1,5 meter verlenen.

1,5 meter 

Vanaf 25 februari hoeven we in het ziekenhuis geen 1,5 meter afstand meer te houden. Dat betekent ook dat de beperkingen in de restaurants in het ziekenhuis, de Bravis Plaza's, worden opgeheven. Ook kunnen vanaf dat moment weer alle zitplaatsen in de wachtruimtes gebruikt worden.