Eerste Bravis-podcast over de impact van borstkanker

Eerste Bravis-podcast over de impact van borstkanker

In augustus 2019 wordt bij Angela van Tiggelen (45) borstkanker met uitzaaiingen in de ruggenwervels geconstateerd. Zij ondergaat chemokuren, operaties en bestralingen. In een podcast van het Bravis ziekenhuis vertelt Angela openhartig over de invloed van de ziekte op haar leven, haar gezin en haar omgeving. De podcast is opgenomen in het kader van Wereldkankerdag. Elk jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker.

In de podcast gaat Angela in gesprek met twee psychologen van het Bravis ziekenhuis. Vrijwel alle gevolgen van de ziekte op het leven van Angela en haar omgeving komen aan bod. Ze vertelt onder andere hoe zij en haar man hun kinderen overal bij hebben betrokken. Maar ook over haar gevoelens en angsten praat Angela zeer openhartig. Haar advies voor lotgenoten: “Je hoeft je niet beter voor te doen dan dat je je voelt. Je moet vooral doen waar je jezelf prettig bij voelt. Dat was voor mij het belangrijkste. Praat erover met anderen en zoek zo nodig hulp. Er zijn zoveel mogelijkheden. Ik hoor van heel veel mensen die in dezelfde situatie hebben gezeten dat ze veel sterker zijn dan ze ooit hebben gedacht. Je merkt pas hoe sterk je bent als dat je enige optie is.”

De podcast ‘Kanker raakt iedereen’ is te beluisteren via de website en de podcastkanalen Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

www.bravisziekenhuis.nl/podcast  Luister naar de podcast