Nieuw gedenkkunstwerk bij hoofdingangen

Nieuw gedenkkunstwerk bij hoofdingangen

Bij de hoofdingang van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom is het gedenkkunstwerk ‘Wat Blijft’ van Karin Colen onthuld. Ook bij de vestiging in Roosendaal is een gedeelte van dit gedenkkunstwerk geplaatst. De kunstenares liet zich voor haar ontwerp inspireren door paardenbloemzaden, die symbool staan voor rouw, emotionele weerbaarheid en kracht. De aanschaf van het kunstwerk was mogelijk dankzij de Stichting Vrienden van Bravis ziekenhuis.

“Met dit gedenkkunstwerk wil Bravis nabestaanden en medewerkers een plaats geven om te herdenken”, vertelt Bianka Mennema, voorzitter van de Raad van Bestuur. “We waren direct onder de indruk van het ontwerp van Karin Colen en de symboliek die schuilgaat achter haar concept. De paardenbloemzaden stralen daadwerkelijk weerbaarheid uit.”

Ontwerpwedstrijd

Om tot een gedenkkunstwerk te komen, schreef Bravis vorig jaar een ontwerpwedstrijd uit. Een selectiecommissie, medewerkers, patiënten, bezoekers en volgers op sociale media kozen met grote meerderheid voor het ontwerp van de kunstenares uit Den Dungen. Tussen de metershoge paardenbloemzaden ligt in Bergen op Zoom een gladde steen met daarop de titel ‘Wat blijft’. In de avond verlichten grondspots subtiel de zaden. Over enkele jaren zullen beide delen bij het nieuwe Bravis ziekenhuis worden samengebracht op hun definitieve plek.