Parweez Koehestanie verkozen tot alumnus van het jaar

Parweez Koehestanie verkozen tot alumnus van het jaar

Arts en maag-, lever-, darmspecialist Parweez Koehestanie mag zich alumnus van jaar noemen. Tijdens een gala op vrijdag 30 september is onze collega geëerd als winnaar van de Radboud Alumni Award. Het jury-oordeel bracht hem eerder in de top tien. Bij de publieke stemming scoorde hij 36% van de meer dan 2.000 stemmen. Dat maakt de medisch specialist van Bravis de onbetwiste winnaar.

Parweez Koehestanie studeerde niet alleen aan de Radboud Universiteit, hij promoveerde er ook. Nu werkt hij als mdl-arts in het Bravis Ziekenhuis. Parweez is tevens medeoprichter van twee stichtingen. Met het Medisch comité Afghanistan Nederland (MCAN) houdt hij zich bezig met de wederopbouw van medisch onderwijs in Afghanistan en met Paymaan dat zich richt op onderwijs aan de wees- en straatkinderen in Afghanistan. Hij blijft zich inzetten voor zijn vaderland om mensen een kans te geven op de toekomst die voor hem zo moeilijk te bereiken was. Koehestanie  vluchtte namelijk op 17-jarige leeftijd alleen uit Kabul.

Gala

De bekendmaking van de winnaar vond plaats tijdens het Alumni Gala in de Vereeniging. Ruim 120 gasten genoten er van het galadiner in de prachtige ambiance van de grote zaal. Meer dan 300 feestgangers vermaakten zich daarna op een knallend feest met onder andere Ronnie Ruysdael.

Award

De Radboud Universiteit reikt jaarlijks de Alumni Award uit. Deze onderscheiding is bedoeld voor alumni die in hun vakgebied iets speciaals hebben gerealiseerd, vooruitgang brengen, van maatschappelijke betekenis zijn en buiten de gebaande paden durven te treden. Zij zijn een bron van inspiratie en leveren een bijdrage aan een gezonde vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Voor de award van dit jaar waren onder andere minister Rob Jetten, RIVIM-topvrouw Susan van den Hof en burgemeester Hubert Bruis van Nijmegen genomineerd.
We zijn als Bravis ziekenhuis trots op Parweez als winnaar, maar vooral op zijn inzet voor anderen en zijn persoonlijkheid.