Realtime uitslagen in MijnBravis

Realtime uitslagen in MijnBravis

Vanaf dinsdag 4 oktober kunnen patiënten de uitslag van een onderzoek meteen terugvinden in MijnBravis. Tot die tijd zat op de publicatie van de meeste uitslagen een vertraging van zeven dagen.

In de visie 2030 ‘Het nieuwe Bravis’ is (meer) eigen regie voor patiënten een belangrijk thema. Het meteen publiceren van uitslagen is een belangrijke stap in deze beweging. Door het tonen van realtime uitslagen kunnen patiënten zich bijvoorbeeld beter voorbereiden op hun afspraak.

Bravis komt hiermee tegemoet aan het verzoek van de cliëntenraad en patiëntenfederatie om volledige en realtime inzage te gegeven in medische gegevens. Ook past dit bij de aansluiting van Bravis op de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Inmiddels publiceren al meerdere ziekenhuizen in Nederland hun uitslagen in realtime. De inzage in het verpleegkundig dossier in MijnBravis wordt voorlopig uitgesteld.

Bewuste keuze

Als een patiënt zijn uitslag wil bekijken, dan krijgt hij eerst een pop-upbericht in zijn scherm. In dit bericht wordt gevraagd of een patiënt zeker weet dat hij de uitslag wil zien, zonder dat dit besproken of geduid wordt door een arts. Een patiënt maakt dus een bewuste keuze om zijn uitslag in te zien.