Schenking aan Bravis Oncologie Centrum

Schenking aan Bravis Oncologie Centrum

Midden in de coronapandemie zijn in de tuin van het Bravis Oncologie Centrum vijf stalen stoelen en een tafel geplaatst. Deze set was geschonken door Stichting Josephine Arts. “Josephine was verpleegkundige in hart en nieren. In 2003 overleed ze aan de gevolgen van kanker. Door deze set te schenken aan het Oncologie Centrum is voor ons de cirkel rond”, vertelt Willem Dilven, bestuurslid Stichting Josephine Arts. Vrijdag 8 april werd de set officieel overhandigd aan Mariet Raatgever, zorgmanager van het Oncologie Centrum.

“Ik vind het een prachtig gebaar”, vertelt Mariet. “Vanuit de hele dagverpleging heb je er goed zicht op. En met de gedachte die achter de schenking zit, vind ik de set heel erg passen op de plek waar hij nu staat.”

De coronapandemie was een voortdurende mentale belasting voor zorgmedewerkers en hun naasten. Stichting Josephine Arts wilde graag iets doen voor deze families en besloot het project ‘Josephine’ op te starten. “Via dit project willen we zorgmedewerkers en hun naasten professionele ondersteuning bieden als zij die nodig hebben”, legt Willem uit. Deze ondersteuning is verzorgd door ervaren systeem therapeuten van praktijk bij de Beuk uit Roosendaal en Euthopia uit Breda.