Thuismeten-app nu ook voor zwangerschapsdiabetes

Thuismeten-app nu ook voor zwangerschapsdiabetes

Zorg vindt steeds vaker plaats dichtbij huis of thuis. Maar ook voor metingen en nacontroles hoef je niet altijd meer naar het ziekenhuis te komen. Dat kan even goed bij een zorgpartner in de buurt gebeuren, of thuis. Door de inzet van de Thuismeten-app bijvoorbeeld. Deze is nu ook te gebruiken door vrouwen met zwangerschapsdiabetes.

Via de app kunnen zij hun glucosewaardes en, indien van toepassing, de gebruikte insuline naar de diabetesverpleegkundigen toesturen. Internist-endocrinoloog Michiel Stegenga: “Voorheen moesten de patiënten dat zelf in een dagboekje bijhouden en eens per week via een mailtje of telefonisch aan de diabetesverpleegkundigen doorgeven. Nu kunnen ze dat doen op het moment dat ze de metingen doen." 
"Wanneer een meting herhaaldelijk afwijkend is, krijgen wij hiervan een signaal binnen. Hierdoor kunnen wij waar nodig meteen bijsturen", vult diabetesverpleegkundige Mariët Veenstra-Kempeneers aan. "In de app staan bovendien ook informatie en adviezen die zwangere vrouwen helpen om zo goed mogelijk met zwangerschapsdiabetes om te gaan."

In Bravis is thuismeten eveneens beschikbaar voor patiënten die onder behandeling zijn voor COPD, hartfalen, COVID-19, hypertensie en zwangerschapshypertensie.