Verleden, heden en toekomst in de Wereld van Bravis

Verleden, heden en toekomst in de Wereld van Bravis

Wie een bezoek brengt aan het Bravis ziekenhuis kan voortaan een reis door de tijd maken. Op de hoofdlocaties in Bergen op Zoom en Roosendaal zijn drie huisjes gebouwd. Daarin zien, herken en ontdekken we het Bravis van toen, nu en morgen. Als eerste mogen Corrie Perdaems en Arno Rinck de tijdreis maken. Corrie is ruim 50 jaar in dienst van het ziekenhuis en Arno sinds 1 maart dit jaar.

De reis begint in 1968, het jaar waarin het Lievensberg Ziekenhuis en het Franciscus ziekenhuis werden geopend. De Wereld van Bravis laat goed zien dat vernieuwingen in de zorg van alle dag zijn, zegt bestuursvoorzitter Bianka Mennema in haar openingswoord. “Het lijkt alsof zorgvernieuwing een ongrijpbare stip in de toekomst is. Dat is absoluut niet waar. Zorgvernieuwing is er altijd geweest. Vanaf het allereerste moment kijken we hoe we de zorg beter kunnen maken. Nieuwe kennis, technologie en data hebben invloed op onze handelingen. Maar ook onze inzichten veranderen in de loop van de tijd. In het verleden moest je na een hartinfarct zes weken in bed blijven. Nu weten we dat liggen spierverlies veroorzaakt en adviseren we iedereen om juist in beweging te blijven. Dat draagt bij aan het herstel.” Het Bravis ziekenhuis staat aan de vooravond van een grote verandering. “We gaan een stap voorwaarts zetten met ons nieuwe gebouw. Daarin willen we zorgvernieuwing en anders werken optimaal vormgeven.”

Laat je verrassen

De Wereld van Bravis staat in het Plaza-restaurant in Bergen op Zoom en op de polikliniek in Roosendaal. De inhoud kan in de loop van de tijd veranderen. De Wereld van Bravis is vrij toegankelijk. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in ons verleden, heden en toekomst.