Voorzitter Cliëntenraad bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Voorzitter Cliëntenraad bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Traditiegetrouw vindt een dag voor Koningsdag de lintjesregen plaats. Eén van de gelukkigen die dit jaar een koninklijke onderscheiding krijgt opgespeld is Ad Vos uit Roosendaal. De voorzitter van de Cliëntenraad van het Bravis ziekenhuis is bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Ad Vos kun je met recht een bekende Roosendaler noemen. Ruim twintig jaar was hij de drijvende kracht achter het Roosendaals Treffen en zat hij in tal van organisaties. Zo hanteerde Ad 14 jaar lang de voorzittershamer bij Stichting Carnaval Roosendaal. Ook maakte hij deel uit van de Brabantse carnavalsfederatie. Daarnaast heeft hij de West-Brabantse afdeling van Alzheimer Nederland opgericht. Ook zet hij zich in voor de adviesraad Sociaal Domein.

Cliëntenraad

Sinds december 2013 maakt Ad deel uit van de Cliëntenraad van eerst het Franciscus ziekenhuis en tegenwoordig Bravis. Sinds januari 2019 is hij voorzitter van de raad. Daar komt op 1 juni een eind aan, omdat de Roosendaler dan ruim 8 jaar lid is van de Cliëntenraad en volgens de statuten plaats moet maken voor een ander. 
Voor zijn vrijwilligerswerk ontving Ad al eerder een koninklijke onderscheiding. Hij is nu bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.